Istiden ringde

de har slut på snö. Skulle bara hälsa det.

Världens argaste människa

Idag är jag nog för arg för mitt eget bästa. Undrar vad det kan bero på, det är inte PMS eller något sådant. Men jag riktigt bara hoppas att någon ska mucka med mig så jag får utlopp för min aggresivitet. Maken har nog anat oråd för han har hållt sig i källaren hela dagen..
Jag har skapat mig ett alias på Familjeliv.se, galenskapens högborg, för att kunna skälla ut folk på nätet som inte tycker som jag.
Jag måste nog skaffa mig ett jobb. Nu.

Idag är jag jättearg på: En mupp med ADHD

Nej sådär får man väll inte skriva egentligen, men jag läste ett reportage i kommunalarbetaren (en aldrig sinande källa till irritation) om en tjej som var gift med en kille som hade ADHD. Vad som irriterade mig var att hon fick göra allt hemma, ta hand om barn, städa och laga mat för de klarade han inte av. Han kunde inte koncentrera sig när det blev tråkigt. Så vad gjorde hon för att orka? Jo hon rökte ett paket cigg om dagen. När intervjuaren lite förskräckt påpekade att det väll inte var så nyttigt sade hennes man "Men rökning är hälsa för Sophie, då får hon egentid". Eh? Om du kunde ta dig i kragen, äta din medicin och kanske sluta känna efter så förbannat mycket så behövde din stackars fru inte röka ihjäl sig.
Jobb var också jättesvårt för han "fungerade" inte ihop med alla människor.
Efter att ha läst artikeln kände jag att jag nog också har ADHD, jag har nämligen jättesvårt att göra sådant som är tråkigt och fungerar inte heller ihop med alla människor.


Idag är jag jättearg på: Teater

Egentligen skulle ju det här vara en konstblogg, men nu jag är kanske en av världens argaste människor, och måste få ventilera det här (där folk i alla fall har en chans att freda sig).

Just nu är jag jättearg på teater. Inte för att teatern har gjort mig något egentligen, den är bara så töntig och jag hatar det av hela mitt hjärta.
Varför? jo, det är så onödigt. Vi har tv och specialeffekter, vi behöver inte låtsas att den där kartongbiten är ett träd/buss/kärnkraftverk. Det är tillgjort och urtråkigt helt enkelt. 

Mest hatar jag politisk teater där de har ett budskap och vill lyfta någon viktig fråga. Man blir ju bara förbannad och vill göra tvärtemot.
Och performanceteater på offentliga platser, som ju ofta är politisk. De är i vägen och de stör, och då menar jag inte att de stör med sitt budskap utan att de stör i form av sin fysiska person. Ta din teater och gå!


Teatereleverna på Hällefors folkhögskola sätter upp en pjäs om de utförsäkrade (Kommunalarbetaren).
Jag vet inte varför men jag blev så oerhört provocerad av den här bilden. Den förkropsligar liksom allt jag hatar med teater.


Mitt livs dyraste ostmacka

Ett av mina mål för 2010 var att ta körkort.
För att få göra det måste man gå något som kallas för riskutbildning. Det kostar 750 kronor.

För dessa pengar fick jag lära mig följande:

  • Att kursledaren varit fotomodell
  • Att hon körde MC
  • Att hon hade arbetat som lastbilschaufför, trafikskolelärare och förskolelärare
  • Att hon varit gift med en man som sålde lyxbilar.
  • Att hon varit svensk mästare i rytmisk gymnastik.
  • Att hennes syster gift sig med en riktigt snygg kille som var alkoholist (och sedan söp ihjäl sig), fick ett barn som hade adhd, också var jättsnygg och sedan blev ihop med en tjej som han fick barn med.
Utöver detta fick jag lära mig att det är farligt att köra bil om man har druckit alkohol eller tagit droger.
Det är inte heller bra att köra bil om man är för trött. I så fall kan man sova en liten stund och sedan dricka en kopp kaffe.
Och så fick jag en ostmacka.
Det var mitt livs dyraste ostmacka!

Porrsurfar

Jag är hemma och är sjuk, roar mig med att porrsurfa. Ja altså inte vanlig porr, utan min favorit - socialporr. Det är att surfa runt på olika forum och fascineras över hur tossiga människor är. Min favorit just nu är familjeliv (tack för det tipset Rebecca). Där kan man förfasas över trådstartaren som undrar om hon kan få ett helt showroom från IKEA av soss när hon separerar från sambon, rösta på huruvida man är en dålig mamma om man lämnar bort sitt barn över natten innan det fyllt 18 och annat som rör relationer människor emellan.
Och precis som med vanlig porr är det lagom skamfyllt och pinsamt. Jag blev så beroende att jag fick ge mig själv datorförbud i en hel dag!
Ta del av galenskapen här!

80-talet ringde, men de vill inte ha tillbaka sin volvo

Idag är jag trött och lite sjuk så det blir en gammal favorit i repris.
Den här bilden tog jag för tio år sedan, det är ett studentprojekt och en pastish på en 80-talsbild.
Önskar nu att jag inte slängt ditt en tafflig flare, och att vi valt bakgrund med lite större omsorg.

Ett tio år gammalt studentprojekt, en pastish på en 80-tals bild.


RSS 2.0